»Kader v gostinstvu že sicer težko dobimo, zdaj pa bodo nekateri primorani zaradi omejitev poslovanja in finančnih izgub celo odpuščati.«
»Obseg poslovanja je manjši, ker lahko normalno sprejemamo odpadke v omejenem obsegu, poleg tega so se lani poznali posledice koronakrize in zmanjšan obseg poslovanja gospodarskih družb, s katerimi poslujemo.«
»Objektivno gledano, so omejitve pri poslovanju prisotne, vendar ekonomska škoda za gospodarstvo kot celoto ni pretirana oziroma je primerljiva z januarskim naborom ukrepov.«
»V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma (SGIT) smo skupaj z več tisoč zaposlenimi odločeni, da javno povemo, da je bilo zadnjih 10 let zapostavljanja delavk in delavcev v panogi gostinstva in turizma dovolj!«
»Z željo, da bi, kolikor pač lahko, debirokratizirali posamične postopke, zdaj pravzaprav odstopamo od tega, da bo potrebna vsakokratna prijava delovnega časa, in uvajamo možnost fleksibilnejšega poslovanja skozi ta model.«
»Prav gotovo pa se je interes za vpis v tovrstne programe občutno zmanjšal zaradi epidemije, saj so mladi lahko videli, kako 'rizična' je lahko zaposlitev v gostinstvu.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju